Devexus Logga, FIM 2010, SharePoint, Konsult
       
Hem
English
Kontakta oss
 
 
 
Kontakt

E-post:
kontakt@devexus.se

Telefon:
Kontor:
Fax:
019 - 55 55 090
019 - 55 55 094
 
 
Kontakta Devexus AB
 
Microsoft certified
 
[ Devexus ]
 

Västerås visar vägen till effektiv IT-drift

Devexus har byggt en FIM/ILM-lösning för Västerås Stad som hanterar grupper och användarkonton i nätverket. Lösningen hanterar 57 000 objekt i Metaverse (metadatabasen i FIM) och drygt 400 000 användare, kontakter och grupper.

 

Lösningen består av två sammanhängande delar. För mer information se beskrivning på

Microsofts hemsida.

Två delar

I del 1 kopplar FIM/ILM samman elevregistret Extens med Active Directory för skolan. Användare och grupper skapas automatiskt utifrån befintlig information i elevregistret. Det resulterar i effektiv hantering av elevernas och skolpersonalens användare, e-postlådor och grupper i AD, vilket leder till betydande kostnadsbesparingar i administrationen av de ca 25 000 användarna och 8 000 dynamiska grupperna.

 

I del 2 hämtas uppgifter från personalsystemet, om personal, anställningar, organisationsenheter, arbetsledare och grupper, och speglar dem vidare i ett Active Directory i det administrativa nätet. Även mot detta AD hanteras flera tusen användare med e-postkonton och grupper. För att säkerställa kvaliteten på informationen hämtas folkbokföringsuppgifter in från Skatteverket via en online-uppkoppling.

Synkronisering

Skolpersonalen behöver få tillgång till adressuppgifter för personal i AD i det administrativa nätet och vice versa. Därför synkroniserar FIM/ILM kontaktuppgifter innehållande namn och e-postadress mellan dessa två AD.

 

FIM/ILM hanterar ytterligare ett Active Directory för SharePoint Portal Server där FIM/ILM skapar tusentals grupper som sedan används i SharePoint Portal Server.

Mats Gahnström, projektledare på Västerås Stad

- "Jag räknar med att vi sparar in 2-4 heltidstjänster på administrationen av nätverkskatalogen. Mellan tummen och pekfingret gissar jag att vi sparar mellan en och två miljoner kronor om året bara på det. Dessutom tjänar vi in FIM/ILM-lösningen redan vid implementeringen. Hela lösningen innebär på sikt stora besparingar för Västerås Stad".

 


Ring Micke på: 019-55 55 808
Skicka e-post: kontakt@devexus.se

 


Nyheter
 
 
 
 
Copyright Devexus AB 70150 Örebro
 
Microsoft forefront